Hayme Ana'da Oku-yorum Projesi (Şubat-Haziran 2021)

Hayme Ana'da Oku-yorum Projesi (Şubat-Haziran 2021)

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından ortaokul ve lise kademesinde okuma kültürünün geliştirilmesine yönelik büyük titizlikle planlanan OKU YORUM Projesi, okulumuzda kitap okumak hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı!

Edebiyatımızın çok önemli eserlerinden Fatih Harbiye ekseninde "Doğu-Batı" tasavvurunu Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bedia Koçakoğlu ile konuşacağımız, konuştukça da medeniyetimizi inşa eden iki ayrı coğrafyanın tam ortasında bir kültür köprüsü olan Türkiyemizi daha iyi anlayacağımız keyifli bir canlı yayın gerçekleştirdik.

Hayme Ana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak pandemi sürecinin en başından bu yana internet, akıllı tahta ve bulut teknolojisi gibi teknolojik yenilik ve olanakların öğretim sürecinde etkin kullanımı konusunda öğretmenlerimiz büyük bir hassasiyetle çalışıyor.
Yeni çıkan uygulamalar takibi gerek bilişim öğretmenimiz gerekse bu konuda ilgisi olan öğretmenlerimizce araştırılarak mini öğretmen bilgilendirme toplantıları ile onlara ulaştırılıyor.

Bu sistemlerin başında zoom, padlet, canva, hangouts, google meeting, zoom, poplet, kahoot, learning apps, virtuel table server, slido ve quizz gibi programlar gelmekte.

@sosyologbirkoc ile yaptığımız kitap söyleşisi zoom bağlantısı olarak OkuYorum proje öğrencilerimizle gerçekleşti. Keyifli ve nitelikli bir sohbetti. Teşekkür ediyoruz katılan öğrenci ve kıymetli eğitimcimiz @sosyologbirkoc

 Oku-yorum Projemizin kapanış etkinliğini 14.06.2021 tarihinde Dokuma Park ve Cemil Meriç Kütüphanesi'nde öğrencilerimizle gerçekleştirdik. Okulumuz Edebiyat zümremizin pandemi sürecinde hız kesmeden üstelik en orijinal etkinliklerle hayata geçirdiği projemiz, öğrencilerimizin damağında çilekli pasta kadar güzel bir tat bıraktı. Pastamızı da proje bitiminde yedik elbette.

Eğitim ve öğretim kalitemizi en hızlı ve verimli şekilde istikrarını sağlayan tüm öğretmenlerimize, katılan öğrencilerimize, desteği için okul idaremize ve bizden bu süreçte desteğini esirgemeyen farklı açılımlar yapmamızı sağlayan Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüze teşekkür ederiz.

13.12.2021 789

13-12-202113-12-202113-12-2021

13-12-202113-12-202113-12-202113-12-2021