HAYME ANA'DAN DİRİLİŞE

HAYME ANA'DAN DİRİLİŞE

Gençlerin milli ve manevi değerlerle ilişkisinin oluşmasında ailenin, çevrenin, okulun etkisi olduğu, ancak bu değerlerin gelişmesinde ve kalıcı olmasında en önemli etkiyi kitapların gösterdiği bir hakikattir. Bu nedenle gençlerin milli ve manevi değerleri tanımaları için bu değerlerin gelişmesini sağlayacak eserleri tespit etmek ve bu eserlerle tanışmalarını sağlamak mecburiyeti doğmaktadır. Bu hizmetin gençlere sunulmasında en önemli vazife ise eğitimcilere düşmektedir. Eğitimcilerin, gençleri okumaya teşvik etmesi ve bu alanda sahip oldukları bilgi ve birikimi gençlere aktarmaları gerekmektedir. Böylece milli ve manevi değerlerde yaşanan aşınmanın, teknolojinin menfi etkilerinin önüne geçilmesi mümkün olabilecektir.

 

Bu projenin başlatılmasının gereği, HAYME ANA KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ tarafından düzenlenen "HAYME ANA'DAN DİRİLİŞE" projesi gençlerde kitap okuma alışkanlığı ve kitap sevgisinin gelişmesini sağlamaya ve öğretmen-öğrenci ilişkisini en verimli hale getirmeye yönelik bir projedir.

 

Bu çalışmanın amacı, Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek; öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek ve güven duygusunu geliştirmek; Türkçeyi doğru, güzel, etkili kullanma becerisini geliştirmektir.

Okulumuzda uygulanmakta olan  "HAYME ANA'DAN DİRİLİŞE" adlı projemizde ilk önce bir komisyon oluşturuldu. İdarecelerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından oluşturulan bu komisyon okunacak olan kitapları binlerce kitap içerisinden titiz bir çalışmanın ürünü olarak belirledi.

 Okunan kitaplar sınıf seviyelerine göre belirlendi. Öğrenciler okuyacakları kitaplarının bedellerini okul idaresine teslim ettiler. Ve kitaplar her ay bir kitap okunması, özetinin çıkarılması ve sınıfta sorumlu öğretmen gözetiminde kritiğinin yapılması şeklinde gerçekleştirilmeye başlandı.

Kitapların seçiminde, kadim medeniyetimizin yetiştirdiği en önemli mütefekkirlerimizin, düşünürlerimizin ve edebiyatçılarımızın eserleri olmasına itina gösterildi.

Şehrimizde ve ülkemizde örnek olarak gösterilebilecek bu müstesna projenin öğrencilerimize, okulumuza ve bütün eğitim camiamıza hayırlı olmasını temenni ederiz.

15.03.2022 282

15-03-202215-03-202215-03-202215-03-202215-03-202215-03-202215-03-2022