HEDEFE GİDEN GÜÇLÜ ADIMLAR

Başarının bir yolculuk olduğunu  YKS ve LGS sonuçları ile kanıtlayan ve bu yolculuğa her sene yeniden en sağlam kadro ile çıkan Hayme Ana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hedef 2022 kapsamında yaptığı YKS ve LGS hazırlık çalışmaları ile  yine ses getirmektedir. Rehberlik servisi  koordinesinde yürütülen koçluk hizmeti ile öğrenciler yakından takip edilmekte, yapılan deneme sınavlarının sonuçları öğrenci koçları tarafından her hafta değerlendirilmekte,sisteme yüklenen sonuçlar veliler tarafından görülebilmektedir. Ayrıca rehberlik servisi tarafından  yapılan  veli toplantıları ile velilerimize süreç hakkında  daha ayrıntılı bilgiler  de verilerek velinin bu süreçte aktif katılım göstermesi ve okul ile işbirliği kurarak öğrencinin motivasyonuna destek olması sağlanmaktadır.Rehberlik servisi tarafından yapılan bireysel  değerlendirmeler sonucu, öğrencilerin eksik konuları tespit edilmekte ve bu çerçevede öğrenciye çalışma programları oluşturulmaktadır.Grup görüşmeleri ile de bu zorlu süreci değerlendirme çalışmaları yapılmaktadır. Akademik başarının temelini oluşturan motivasyon için öğrencilere belirli dönemlerde okul dışında farklı etkinlikler düzenlenmektedir.Bu etkinliklerde  bir araya gelen öğrenciler  sınav hazırlık sürecinin vermiş olduğu kaygıdan uzaklaşarak keyifli vakit geçirmektedir.Alanında uzman kişiler tarafından yapılan sunumlar ile  sınav sürecinde yapılması gerekenler ile yapılmaması gerekenler öğrencilere etkili bir şekilde aktarılmaktadır.Okulumuz konferans salonunda düzenlenen "Bonus Hoca" sunumu ile öğrenciler hem eğlenmiş hem de sınav sürecini nasıl yürütmeleri gerektiği hakkında bilgilenmişlerdir.Akademik başarıyla birlikte değerler eğitiminin de önemine sahip okulumuz YKS ve LGS sürecinde bu değerleri işleyen kültür ve sanat etkinliklerine öğrencilerimizi dahil etmektedir.Öğrencilerimiz bu kapsamda milli birlik ve beraberliği vurgulayan " İyi ki Varsın Eren" filmini izlemiştir.

15.03.2022 524

15-03-202215-03-202215-03-202215-03-202215-03-202215-03-202215-03-202215-03-202215-03-2022