ÖĞRENCİLERİMİZ MESLEKİ EĞİTİM İÇİN SAHADA

Din öğretimi genel müdürlüğü mesleki uygulama esasları çerçevesinde  hitabet ve mesleki uygulama dersi kapsamında  Kur’an kursu öğreticiliği uygulamasını meslek dersleri öğretmeni olan Fatma TUNÇ eşliğinde planlanması yapılarak  11-A sınıfının tüm öğrencileri ile birlikte  Konyaaltı/Arapsuyu Kur’an kursuna gidilmiştir. Kur’an-ı kerim tilaveti ile başlangıç yapılarak öğrencilerimizin etkin katılımı ile birlikte öncesinde planlamış olduğumuz oruç konulu vaaz sunumunu gerçekleştirmişlerdir. Vaaza giriş duası ile başlanarak konuya giriş, gelişme ve sonuç bölümü olarak devam edilmiştir. Daha sonrasında öğrencilerimizin yaparak-yaşayarak  öğrenme ve öğretme ilkesini benimsemeleri için kur’an kursunda ki kursiyerler ile eşleştirmeler yapılarak onların Kur'an okumalarına yardımcı olmalarını , yapmış oldukları ezberleri dinlemelerini ve geri dönüt-düzeltme yaparak pekiştirmelerini sağlamışlardır. Bu sayede öğrencilerimizin hitabet ilkesini kullanarak toplum önünde hatip olmalarını ve  özgüvenlerinin gelişmesine büyük katkı sağlamıştır.

10.04.2023 183

10-04-202310-04-202310-04-202310-04-202310-04-2023